Ekstra kredittkort på reise

Det å reise på ferie skal være morsomt. Etter et langt år med arbeid og opplevelser av norske værguders skifter i humør, står endelig sommerferien for døren. Solfylte dager i et land langt borte står for døren. Oppleve fremmede kulturer, mat og språk. Det er ikke rart man gleder seg til ferie.

Og så må man heller ikke glemme shoppingen. For mange er dette selve høydepunktet på reisen til fremmede land. Rusle rundt på markedet Jemaa el-Fnaa i Marrakech. Puste inn stemningen og duftene fra alle salgbodene. Finne noe du vet vil virkelig pynte opp i kjellerstuen hjemme. Prute med selgeren og kjenne på følelsen av at du har gjort et godt kjøp.

Bare som eksempel selvfølgelig. Det kan like gjerne være på et loppemarked i London, eller en kunstauksjon i Roma. Eller er det kanskje de lokale kulinariske opplevelsene som lager de beste ferieminnene dine? Uavhengig av hva du foretrekker å bruke tiden på i landet du besøker, så er en ting felles. Ganske enkelt at man skal kose seg, og ta med seg minner hjem, enten det er i form av suvenirer eller det er i form av opplevelser

Når det uforutsette skjer

kredittkort-pa%cc%8a-reiseDessverre er hender det at ting ikke blir som man hadde tenkt. Plutselig oppdager man at lommeboka er stjålet. For selv om man tar mange forholdsregler som et å ikke gå rundt med lommeboka stikkende opp av baklomma, eller legge den fra seg på bordet, så er en del lommetyver veldig profesjonelle og raske. Og brått så var ikke den hyggelige ferien så hyggelig lenger.

Det å plutselig stå uten penger når man er utenlands, uavhengig av om forsikringen dekker det økonomiske tapet eller ikke, skaffer deg mye ekstra arbeid og frustrasjon. Tyveriet skal anmeldes, forsikringsselskap skal varsles. Mer penger på fremskaffes. Selv om det meste av anmeldelser og varslinger allikevel må gjennomføres, så finnes det et lite triks som gjør at du i hvert fall ikke blir stående helt uten penger mens du gjør det. Og trikset er like enkelt som det er lurt.

Ekstra kredittkort i bagasjen

Et ekstra kredittkort ganske enkelt. Som du selvfølgelig ikke legger sammen med de andre. Gjem det i kofferten eller i annen bagasje som du ikke drar med deg rundt på feriestedet. Gjem det godt i foret på kofferten eller ha en hemmelig lomme i et klesplagg, for eksempel en jakke. Enda sikrere kan du gjøre det hele ved å gjemme en liten GPS-tracker i kofferten eller jakken. Skulle hele kofferten eller jakken bli stjålet så kan du spore den opp igjen ved hjelp av en smarttelefon. Sjansene for at både lommeboken din blir stjålet på byen. samtidig som du har innbrudd på hotellrommet, er vel ikke særlig stor. Så en slik enkel løsning burde øke sjansene for at du ikke blir en turist helt uten penger betraktelig.