Forbrukslån

ForbrukslanAlle kan oppleve at det plutselig dukker opp noen uventede kostnader. Kanskje er det girkassen på bilen som ryker, kjøleskapet slutter å fungere eller man er uheldig og har fått restskatt som skal tilbakebetales. Uansett hva det er så kan man i enkelte situasjoner trenge rask og enkel tilgang til frisk kapital. En måte å skaffe det til veie på er gjennom et forbrukslån, ofte kjent som et lån uten sikkerhet. Usikker på hvordan det fungerer? Ikke etter du har lest denne artikkelen!

Dette er et forbrukslån

Et forbrukslån vil være et lån du tar hvor du ikke trenger å stille noe sikkerhet for den belånte summen. Ingen pant i bil eller eiendom, du får pengene utbetalt direkte. Det betyr at bruksområdet for pengene er helt fritt, og om de skal gå til oppussing, bilen eller en ferietur, så er det helt opptil deg. Siden lånesummen du får utbetalt ikke er sikret i noe fysisk verdi, vil renten her være høyere enn på for eksempel et boliglån.

Hva skal til for å få et forbrukslån?

Det å skaffe seg et forbrukslån i dag er forholdsvist enkelt så lenge man oppfyller søkekriteriene som utlåner stiller. Gjør du det vil pengene kunne bli utbetalt innen svært kort tid. Hvilke vilkår og betingelser som stilles kan imidlertid variere mellom de ulike utlånerne, men med noen små forskjeller er de stort sett de samme.

Det alle låneaktører ønsker å se fra en lånetaker er at lånet vil kunne bli tilbakebetalt uten noe problem. Så det du har av inntekter må stå i sammenheng med lånesummen du er ute etter. Ellers så må du også være myndig (enkelte krever at du er 21+ år), ha dokumenterbar inntekt og være registrert i folkeregisteret med en fast adresse. Dersom du har hatt tidligere inkassosaker eller betalingsanmerkninger kan det være vanskelig å få innvilget en søknad.

Send flere søknader

Med mange utlånere i markedet i dag er det viktig å bruke litt tid på å hente inn de riktige tilbudene før du aksepterer et forbrukslån. I forhold til boliglån vil renten på slike lån uten sikkerhet være forholdsvis høy, noe som gjør at du kan ha mye å hente på å finne det selskapet som kan gi deg den rimeligste renten. Ta derfor å send inn søknader til en rekke ulike låneselskaper og se hva de kan tilby deg. Renten blir nemlig satt etter en individuell vurdering av deg som kunde. Husk at det å sende inn en søknad også er helt uforpliktende, og selv om du skulle få et tilbud i retur er du på ingen måte forpliktet til å gå videre med noe.

For å forenkle søknadsprosessen enda mer kan du også vurdere å benytte deg av en låneformidler. Det er et selskap som samarbeider med en rekke ulike banker, og de vil videreformidle din søknad til de. Det betyr kort og greit at du med en søknad kan få tilbud fra flere ulike aktører tilbake og enkelt se hvilket tilbud som er best. Bare husk å sjekk på forhånd hvor mange og hvilke banker en låneformidler samarbeider med.