Kredittkort

KredittkortI dag er det mange gode grunner til å skaffe seg et kredittkort, og det er veldig mange å velge mellom. Med et enkelt søk i Google vil du lett kunne finne ti-talls ulike korttilbud du kan skaffe deg. Men hvilket kort du bør gå for vil være avhengig av hvordan det skal brukes. Vi tar for oss noen av de primære kredittkortbrukerne nå. Se hvilken du passer inn i da det vil bestemme hvilket kort som passer deg best.

Det første spørsmålet du bør stille deg er hvordan kredittkortet skal bli brukt. Vi kan videre klassifisere kredittkortbruk inn i noen ulike hoveddeler:

Rabattbrukeren – Med kredittkort i dag kan man skaffe seg rabatter på alt mulig. Det finnes kredittkort som gir deg avslag i prisen på alt fra spa-behandlinger, til drivstoff, nettshopping og matvarer. Har du planer om å bruke kredittkortet ditt regelmessig kan du tenke gjennom hvor du bruker mest penger i dag, og finne et kort som gir deg avslag her. Det viktigste å ta hensyn til med et slikt kort er hvor lang den rentefrie perioden er, og hvor store rabatter du kan oppnå. Det er svært viktig for slik regelmessig bruk at du alltid sørger for å tilbakebetale all bruken innen den rentefrie perioden, ellers blir du belastet høye renter.

Kredittkortlån-brukeren – Den andre primære bruken for et kredittkort er for de som trenger penger til en større utgift og vil måtte tilbakebetale kreditten over flere nedbetalinger. Om det er tilfellet bør du imidlertid først og fremst vurdere et forbrukslån. Da oppnår du som regel en lavere rente, og skal du uansett nedbetale kredittkortbruk over en lengre tid, blir det et mer logisk valg. Ender du opp med et kredittkort hvor du skal tilbakebetale pengene over tid, er det renten på kortet som bør bestemme hva du går for. Rabatter og avslag på ulike varer bli mindre viktig i en slik sammenheng.

I tilfelle-brukeren – Den siste kredittkortbrukeren vi skal ta for oss er de som kun ønsker et kort i tilfelle noe skulle dukke opp. Kanskje mister du lommeboken din med ditt vanlige bankkort og kan ha kredittkortet som reserve. Kanskje dukker det opp en plutselig uventet kostnad du må betale, og kan bruke kredittkortet til det. Uansett grunnen til at du ønsker deg et slikt kredittkort for å ha i reserve er det en ting som er viktig, og det er at du må unngå års- og etableringsgebyrer. Det begynner å bli mer og mer uvanlig, men det er fortsatt enkelte selskaper som opererer med slike avgifter. For aktive brukere som vil spare igjen pengene til en årsavgift i gode rabatter, kan det fortsatt være verdt å benytte seg av et slikt kort. Men for noen som kun skal ha kredittkortet som en backup-løsning, blir det bortkastede penger å måtte betale en etablerings- og årsavgift for noe man gjerne ikke kommer til å bruke.

Så om du er ute etter et kredittkort nå, still deg selv spørsmål om hvilken bruker du er. Svaret det gir deg vil være med på å bestemme hvilket kredittkort du bør velge.

Vi håper dette har gjort ting litt enklere for deg i jungelen av kredittkorttilbud!