Låneformidlere

LaneformidlerEn låneformidler, også ofte kalt en finansagent, kan gjøre prosessen med å finne deg et godt lån veldig mye enklere. Hvorfor det er tilfelle skal vi svare på nå.

En søknad – mange tilbud

Tittelen for dette avsnittet oppsummerer godt hva en låneformidler gjør. De vil samarbeide med flere ulike banker og videreformidle en søknad fra deg til alle sine partnere. Det betyr kort og greit for deg at du med en søknad kan få tilbud tilbake fra flere forskjellige banker. Fordelen her blir selvsagt at det både er svært effektivt i tillegg til at du enkelt kan sammenligne tilbudene og se hva som passer deg best.

Hvordan en låneformidler tjener penger

I følge Finansavtaleloven kan ikke en låneformidler ta betalt av en søker for sine tjenester. Så for alle som benytter seg av en slik tjeneste så er det altså helt gratis. Måten en finansagent tjener penger på er at de vil få utbetalt en provisjon fra banken du eventuelt velger et tilbud hos. Det gjør at de sitter i en posisjon hvor de ønsker å gi deg de absolutt beste tilbudene, slik at sjansen for at du aksepterer noe er størst. Det er naturlig nok en god posisjon for en søker å være i, da det gir gode insentiver for en låneformidler å gjøre en så god jobb som mulig.

Sjekk hvem samarbeidspartnerne er

En ting som er verdt å tenke over når du benytter deg av en finansagent er å ta rede på hvilke samarbeidspartnere de har. For på tross av at de kanskje samarbeider med fem banker, og du får fem tilbud tilbake, er ikke det nødvendigvis sant at det er det billigste tilbudet der ut for deg. Det finnes veldig mange banker som tilbyr lån i dag, og ikke alle vil være representert hos en låneformidler. Så alltid sjekk hvem som har mottatt din søknad, og det er ingenting i veien for at du ikke kan benytte deg av to ulike finansagenter, eller søke direkte i andre banker. På den måten er du helt sikker på at du har innhentet tilbud fra alle aktuelle bankene.

Uforpliktende tjeneste og sterke forbrukerrettigheter

Som vi allerede har nevnt er det å bruke en låneformidler helt gratis, de tjener penger på en provisjon fra banken du eventuelt aksepterer et tilbud fra. I tillegg er det også en tjeneste som er helt uforpliktende. Ved å sende inn en søknad og motta tilbud tilbake forplikter du deg ikke til noe som helst. Du står helt fritt til å takke nei til alt som måtte komme i retur. For avtaler som inngås på nett vil du også komme inn under fjernsalgsloven. Den gir deg 14 dagers angrerett på alle avtaler som er inngått, og det gjelder også for finansielle avtaler som lån.